Miguel Angel Lopez is on fire! Het Colombiaanse talent van Astana boekte zondag in rit 15 al zijn tweede dagzege in vijf dagen tijd. Zaterdag strandde hij op 27 tellen van de vooruit gebleven Rafal Majka, maar op de Alto Hoya de la Mora kreeg juist niemand Lopez te pakken.

Lopez reed op 26 kilometer van de streep met Alberto Contador (Trek-Segafredo) weg uit de groep der favorieten. Het duo raapte eerst Steven Kruijswijk (Team LottoNL-Jumbo) en Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) op, waarna jacht werd gemaakt op koploper Adam Yates (ORICA-Scott). Zeven kilometer onder de top plaatste Lopez zijn eerste demarrage. Kruijswijk moest zijn metgezellen hierdoor laten gaan. Een tweede versnelling van Lopez was ook Contador en Bardet te machtig. Het duurde vervolgens niet lang voordat Lopez naar Yates sprong. Lopez was duidelijker sterker dan de Brit en soleerde zo voor de tweede maal in deze Vuelta naar een prachtige triomf.

Wilco Kelderman (Team Sunweb) blijft het fantastisch doen in de top van het klassement. De 26-jarige Nederlander kwam als derde over de meet in deze loodzware bergrit. Kelderman moest zijn derde plaats in de rangschikking wel afstaan aan Ilnur Zakarin (Katusha), die negen seconden voor onze landgenoot finishte.

Vuelta a España 2017 – Uitslag etappe 15: