Rafal Majka heeft zijn Vuelta glans gegeven met een fraaie ritzege. De Poolse topklimmer van Bora-Hansgrohe glipte slim mee in de ontsnapping en bleef op de Sierra de La Pandera, een col van de buitencategorie, uit de greep van de klassementsmannen. Miguel Angel Lopez (Astana) kwam 27 tellen later als tweede over de meet, voor Vincenzo Nibali (Team Bahrain-Merida). Nibali en Alberto Contador (Trek-Segafredo) namen Chris Froome (Team Sky) onder vuur, maar de Brit zette de situatie mede dankzij Wout Poels koelbloedig recht.

Wilco Kelderman (Team Sunweb) blijft het uitstekend doen in de top van het klassement. Onze landgenoot werd knap zesde in de daguitslag en kwam daarmee de top-3 binnen. Kelderman kreeg wel een tegenvaller te verwerken, want belangrijkste luitenant Sam Oomen moest de Ronde van Spanje noodgedwongen verlaten. De nummer dertien van de rangschikking was ziek. Sunweb-renners Chad Haga en Soren Kragh Andersen kampen eveneens met een virus, dus Kelderman dreigt nog meer ploegmakkers te verliezen.

Vuelta a España 2017 – Uitslag etappe 14: