Quick Step-Floors gaat vrolijk door met ritzeges kapen. De etappe na de rustdag was het al gelijk weer raak voor de Belgische succesformatie. Dankzij Matteo Trentin komt er voor de vierde keer in deze Ronde van Spanje champagne op tafel. De Italiaan boekte zijn tweede overwinning door José Joaquin Rojas (Team Movistar) te kloppen in een sprint-à-deux, nadat beide heren deel uitmaakten van een vroege vlucht van 18 renners.

Jacques Janse van Rensburg begon solo aan de slotklim van de dag, maar de Zuid-Afrikaan van Team Dimension Data) wist niet uit de greep van de achtervolgers te blijven. Op de berg van de eerste categorie kreeg hij het gezelschap van Trentin, Rojas en Jaime Roson (Caja Rural). Het kwartet van samen over de top. Het verschil werd gemaakt in de technische afdaling, waar Van Rensburg en Roson het wiel niet konden houden van de twee metgezellen. Trentin en Rojas mochten vervolgens sprinten om de bloemen. Trentin was de Spanjaard makkelijk de baas.

Bij de favorieten zette meesterdaler Vincenzo Nibali (Team Bahrain-Merida) de andere toppers onder druk in de afzink. Helaas voor de Italiaan bleef zijn aanvalspoging zonder resultaat. Nicolas Roche (BMC Racing Team), de nummer drie uit het klassement, had dan meer succes. Hij pakte een halve minuut door op sluwe wijze weg te rijden slotkilometers.

Vuelta a España 2017 – Uitslag etappe 10: