Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 7 Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 7

De Vuelta belooft weer één groot feest te worden. Froome, Nibali, Contador, Aru, Chaves, de Yates-tweeling, Barguil, Bardet, Majka, Zakarin, Kruijswijk, Kelderman en Poels. Dit rijtje toont wel de sterkte van het deelnemersveld aan. Cycling Story blikt iedere etappe vooruit op de strijd van de dag door de belangrijkste kanshebbers en favorieten te bespreken.

Etappe 7:

Cuenca is na Tarragona nog een stad met een plaats op UNESCO Werelderfgoedlijst. Zo is de burcht die in de 8e eeuw door de Moren werd gebouwd een echte bezienswaardigheid. De zogenaamde Kunka zal tijdens de finale nadrukkelijk in beeld komen, want richting het kasteel toe gaat het 2 kilometer à 7,2 procent omhoog over klinkertjes. Hier komt er gegarandeerd nog een late uitval. Samuel Sanchez wist zo het peloton elf jaar geleden te verrassen. In Cuenca is de slotfase echter perfect gebleken voor sprinters met inhoud, getuige de Vuelta-ritzeges van Thor Hushovd en Erik Zabel. Dit klinkt allemaal ideaal voor Juan José Lobato, de Spanjaard die namens Team LottoNL-Jumbo al eens tweede was in deze Vuelta.

Vuelta a España 2017 – De favorieten voor etappe 7 volgens Cycling Story:
***** Lobato
**** Trentin, Andersen
*** Alaphilippe, Modolo, Eiking
** Debusschere, Oss, Theuns, Visconti
* Rojas, Woods, Blythe, Bol, Roux