Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 6 Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 6

De Vuelta belooft weer één groot feest te worden. Froome, Nibali, Contador, Aru, Chaves, de Yates-tweeling, Barguil, Bardet, Majka, Zakarin, Kruijswijk, Kelderman en Poels. Dit rijtje toont wel de sterkte van het deelnemersveld aan. Cycling Story blikt iedere etappe vooruit op de strijd van de dag door de belangrijkste kanshebbers en favorieten te bespreken.

Etappe 6:

Sagunto mag na 52 jaar nog eens als aankomstplaats in de Vuelta dienen, nadat er in deze plaats al wel negen keer werd gefinishd voor de Ronde van Valencia. Michael Boogerd zegevierde hier in 2001. Parcoursbouwer Fernando Escartin geeft de vluchters een goede kans om het tot het einde te halen. Koen Bouwman (Team LottoNL-Jumbo) verbaasde alles en iedereen door in Dauphiné een rit te kapen. Kan hij opnieuw stunten en net als Boogerd in Sagunto winnen? Wij noteren ook de namen van Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Omar Fraile (Dimension Data) en Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale), drie aanvallers pur sang.

Vuelta a España 2017 – De favorieten voor etapep 6 volgens Cycling Story:
***** De Gendt
**** Gougeard, E. Mas
*** Skujins, Haga, Fraile
** Bouwman, Geniez, Verona, S. Clarke
* Bilbao, Polanc, Armée, Pardilla, Maté Mardones