Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 3 Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 3

De Vuelta belooft weer één groot feest te worden. Froome, Nibali, Contador, Aru, Chaves, de Yates-tweeling, Barguil, Bardet, Majka, Zakarin, Kruijswijk, Kelderman en Poels. Dit rijtje toont wel de sterkte van het deelnemersveld aan. Cycling Story blikt iedere etappe vooruit op de strijd van de dag door de belangrijkste kanshebbers en favorieten te bespreken.

Etappe 3:

Qua bergritten en hoogtemeters is er nooit een gebrek in de Ronde van Spanje. Op dag 3 staan er gelijk al twee cols van de eerste categorie op het programma. Iedereen met klassementsambities moet gelijk op de afspraak zijn. We krijgen gelijk een indicatie hoe goed kleppers als Chris Froome (Team Sky), Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) en Alberto Contador (Trek Segafredo) zijn. Vanuit Nederlands oogpunt is het uitkijken naar de verrichtingen van Steven Kruijswijk (Team LottoNL-Jumbo), Wout Poels (Team Sky), Wilco Kelderman en het debuterende toptalent Sam Oomen (beide Team Sunweb). Op 21 augustus ligt de finish na 158,5 kilometer in Andorra, Vanaf de laatste klim gaat het 6 kilometer in dalende lijn naar de streep. Opgelet voor een meesterdalers als Nibali.

Vuelta a España 2017 – De favorieten voor etappe 3 volgens Cycling Story:
***** Nibali
**** S. Yates, Aru
*** Kelderman, Barguil, Contador
** Bardet, A. Yates, Kruijswijk, Majka
* Chaves, Poels, Woods, De La Cruz, Soler