Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 2 Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 2

De Vuelta belooft weer één groot feest te worden. Froome, Nibali, Contador, Aru, Chaves, de Yates-tweeling, Barguil, Bardet, Majka, Zakarin, Kruijswijk, Kelderman en Poels. Dit rijtje toont wel de sterkte van het deelnemersveld aan. Cycling Story blikt iedere etappe vooruit op de strijd van de dag door de belangrijkste kanshebbers en favorieten te bespreken.

Etappe 2:

Dit jaar laten veel topsprinters de laatste grote ronde andermaal schieten. Massasprints in de Vuelta leveren dan ook vaak verrassende winnaars op. Vorig jaar mochten bijvoorbeeld Gianni Meersman (2x), Jonas Vangenechten, Jempy Drucker en Magnus Cort Nielsen (2x) juichen. John Degenkolb (Trek-Segafredo) is samen met Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) de snelste man op papier. Er moet echter serieus rekening worden gehouden met outsiders. In 2016 wonnen de Belgen vier ritten, allemaal na een sprint. Wellicht is het nu de beurt aan Edward Theuns (Trek-Segafredo) of Jens Debusschere (Lotto Soudal) om het succes een vervolg te geven.

Bijna de gehele rit rijdt het peloton langs de Franse kust, waar het enorm hard kan waaien. Naar verwachting gaat de wind vandaag ook een grote rol van betekenis spelen, want er wordt ingezet op waaiers. Alaphilippe, Degenkolb, Theuns en Debusschere blijven zo de grote favorieten, want hun ploegen moeten uitstekend uit de voeten kunnen in deze omstandigheden.

Vuelta a España 2017 – De favorieten voor etappe 2 volgens Cycling Story:
***** Degenkolb
**** Alaphilippe, Theuns
*** Debusschere, Cort Nielsen, Vangenechten
** Trentin, Modolo, Van Asbroeck, Blythe
* Bystrom, Roux, Haller, Hoelgaard, Moscon