Rohan Dennis is de eerste drager van de leiderstrui in de Vuelta. De Australiër wist op de openingsdag met zijn teamgenoten van het BMC Racing Team de ploegentijdrit te winnen. Dennis was primus aan de meet, waardoor hij zondag de eer heeft om in het rood te starten. BMC legde 13,7 kilometer door het Franse Nimes zes tellen sneller af dan zowel Quick-Step Floors en Team Sunweb. Team Sky, met topfavoriet Chris Froome in de gelederen, noteerde de vierde tijd.

Harde smak

Niet iedereen kende een gelukkig start van de laatste grote ronde. Er vielen diverse valpartijen te noteren en ook bij Team LottoNL-Jumbo gingen ze tegen de vlakte. Onze landgenoot Antwan Tolhoek sloeg over de kop, waarbij Floris De Tier mee nam in zijn crash. Gelukkig kwamen zij er zonder serieuze verwondingen van af. LottoNL-Jumbo noteerde mede door de omstandigheden wel pas de vijftiende tijd. Steven Kruijswijk verloor zo al een halve minuut op bijvoorbeeld Froome.

Vuelta a España 2017 – Uitslag etappe 1 (ploegentijdrit):