Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 1 (ploegentijdrit) Vuelta a España 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 1 (ploegentijdrit)

De Vuelta belooft weer één groot feest te worden.. Froome, Nibali, Contador, Aru, Chaves, de Yates-tweeling, Barguil, Bardet, Majka, Zakarin, Kruijswijk, Kelderman en Poels. Dit rijtje toont wel de sterkte van het deelnemersveld aan. Cycling Story blikt iedere etappe vooruit op de strijd van de dag door de belangrijkste kanshebbers en favorieten te bespreken.

Etappe 1:

De Ronde van Spanje start sinds 2010 traditioneel met een ploegentijdrit. Opvallend is wel dat de Vuelta pas voor de derde keer in de geschiedenis buiten de Spaanse landsgrenzen van start gaat. Na Lissabon (1997) en ons eigen Assen (2009) vormt nu het Franse Nîmes het decor voor de opening. Het parcours is 13,8 kilometer lang en biljartvlak. Team Sky, BMC Racing Team, ORICA-Scott en Quick Step-Floors maken de meeste kans om de eerste drager van de rode leiderstrui af te leveren. Bekijk hier de volledige startlijst.

Vuelta a España 2017 – De favorieten voor etappe 1 volgens Cycling Story:
***** Team Sky
**** BMC Racing Team, Quick-Step Floors
*** ORICA-Scott, Team Movistar, Trek-Segafredo
** Team LottoNL-Jumbo, Cannondale, Bora-Hansgrohe, Katusha
* Team Sunweb, Lotto Soudal, FDJ, Astana, Bahrain-Merida