Tom Leezer heeft zijn aflopende contract bij LottoNL-Jumbo met twee jaar verlengd. Daardoor begint de 31-jarige renner na de winter aan zijn elfde seizoen bij de Nederlandse World Tour-formatie, die eerder Belkin, Blanco en Rabobank heette.

Veel respect

,,Er spreekt veel respect uit mijn nieuwe contract”, zegt Leezer, die deel uitmaakt van de sprinttrein waaraan de ploeg sinds anderhalf jaar werkt. ,,Met de overwinning van Dylan Groenewegen op de Champs-Élysées liggen we voor op de planning. Maar ik kijk al wel uit naar de volgende stappen.”

,,Ik heb nog veel plezier in het wielrennen. En ik vind het leuk om de sprinttrein te coachen. Het samenspel met Dylan verloopt uitstekend. We hebben verschillende karakters, maar we hebben wel een heel goede klik met elkaar.”

Leezer werd vorig jaar voor het eerst opgenomen in de Nederlandse selectie voor de WK wegwedstrijd in Qatar. In de slotfase trok hij ten aanval en even leek het erop dat de koers zou uitdraaien op een grote verrassing. Leezer werd echter op enkele honderden meters van de finish bijgehaald. Uiteindelijk finishte hij als zeventiende.