Contador stopt na Vuelta a España met wielrennen Contador stopt na Vuelta a España met wielrennen

Alberto Contador (34) zet een punt achter zijn carrière als profwielrenner. Dat maakte de Spanjaard van Trek-Segafredo gisteren bekend in een videoboodschap. De Vuelta a España wordt zijn laatste koers. ,,Er is geen mooier afscheid denkbaar dan in deze thuiswedstrijd in eigen land”, lichtte hij zijn besluit toe.

El Pistolero, zoals zijn bijnaam luidt, schreef maar liefst negen grote rondes op zijn naam. Hij stond in de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España drie maal als winnaar op het eindpodium. Zijn Tourzege uit 2010 en zijn Giro-overwinning uit 2011 moest hij echter inleveren nadat hij schuldig bevonden werd aan het gebruik van clenbuterol.

Niet alleen in de grote rondes was Contador ijzersterk. Ook won hij vier keer de Ronde van het Baskenland, twee maal Parijs-Nice en was hij de sterkste in Tirreno-Adriatico. Met zijn palmares kan de Spanjaard zich meten met de beste ronderenners aller tijden.

Gracias a tod@s! Thanks to all!

A post shared by Alberto Contador (@acontadoroficial) on

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie