Tony Gallopin van Lotto Soudal naar AG2R La Mondiale Tony Gallopin van Lotto Soudal naar AG2R La Mondiale

Tony Gallopin (29) rijdt komend seizoen in de kleuren van AG2R La Mondiale. De Fransman die momenteel onder contract staat bij Lotto Soudal, tekende een tweejarige overeenkomst.

Gallopin verlaat na vier seizoenen de Belgische formatie waarvoor hij in 2014 een etappe won in de Tour de France. ,,Ik kreeg de kans enkele erg mooie momenten te beleven. Ik wil de ploeg bedanken voor die ervaring.”

Gevarieerde rol

De Franse renner krijgt een gevarieerde rol bij zijn nieuwe ploeg. ,,Enerzijds hoop ik in de voorjaarsklassiekers Oliver Naesen aan een grote overwinning te helpen. Daarnaast mag ik voor mijn eigen kansen rijden in etappekoersen als Parijs-Nice.” Vervolgens is het in de Tour de bedoeling dat Gallopin Romain Bardet bijstaat in zijn klassementsambities.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter.

Geef een reactie