Pascal Eenkhoorn (20) rijdt de komende drie seizoenen voor Team LottoNL-Jumbo. De Genemuidenaar komt over van het ontwikkelingsteam van BMC en liet zich dit seizoen onder meer zien als beste jongere in de Ronde van Normandië en de Ronde van de Rhône-Alpes Isère.

Daarnaast eindigde hij afgelopen twee jaar tweede op het NK tijdrijden voor beloften. ,,Het is een mooie kans om de komende seizoenen voor LottoNL-Jumbo te fietsen. Ploegleider Grischa Nierman en Merijn Zeeman (Sportief Directeur, red.) contacteerden me in het begin van het jaar en na een goede test kwamen ze met een mooi plan voor de toekomst. Op basis daarvan heb ik voor dit team gekozen.”

Aanpassen

,,Ik ben nog maar twintig en heb twee jaar bij de beloften gefietst, dus ik zal tijd nodig hebben om me aan te passen. Uit dit contract blijkt dat het team vertrouwen in me heeft”, aldus Eenkhoorn. Eenkhoorn is een goede tijdrijder en klimmer. De ploeg wil hem rustig brengen en hem door middel van een driejarige opleiding ontwikkelen tot een vaste waarde in de ploeg.

Eerder verlengden Paul Martens en Koen Bouwman hun contract bij LottoNL-Jumbo met twee jaar tot en met 2019.