Clásica San Sebastián 2017 – Uitslag

Wieleruitslagen Laatst bijgewerkt 15 augustus 2017 18:27 Redactie

Michal Kwiatkowski (27) heeft in de Clásica San Sebastián zijn sterke optreden in de Tour de France een prachtig vervolg gegeven. De Pool putte zich in de Tour zich volledig uit voor de ambities van zijn kopman Chris Froome, maar zag zaterdag zijn inspanningen beloond worden met de overwinning in de bekende klassieker in Spaans Baskenland. Aan het eind was de wereldkampioen van 2014 Bauke Mollema en Tom Dumoulin te snel af. Het Nederlandse duo eindigde derde en vierde.

Tony Gallopin luidde samen met Mikel Landa de finale in. Het duo reed in de slotfase weg uit het uitgedunde peloton en zag Bauke Mollema aansluiten vlak voor de top van de Murgil Tontorra, de laatste beklimming van de dag op zeven kilometer van de finish. In de afdaling sloot eerst Michal Kwiatkowski bij hen aan en daarna ook Tom Dumoulin. Met z’n vijven gingen ze vervolgens sprinten voor de zege.

Gallopin zette aan, maar Kwiatkowski reed de winnaar van 2013 nog voorbij. In dezelfde tijd eindigden de winnaar van vorig jaar, Bauke Mollema, en Tom Dumoulin als derde en vierde.

Zubeldia

Voor Haimar Zubeldia (40) kwam in de Clásica San Sebastián een einde aan zijn lange profcarrière, die begon in 1998. De ploeggenoot van onder anderen Bauke Mollema, Koen de Kort en Boy van Poppel kondigde in de Tour de France aan dat de klassieker zijn laatste wedstrijd zou worden. Mollema eerde de Spanjaard door zijn rugnummer 1 af te staan aan zijn ploeggenoot. Zubeldia eindigde in zijn laatste koers als 29ste.

Clásica San Sebastián 2017 – Uitslag: