Team Sunweb kende een erg succesvolle Tour de France met vier ritzeges en twee truien. Warren Barguil (25) pakte de bolletjestrui en ook Michael Matthews (26) mocht het eindpodium op om de groene trui in ontvangst te nemen. Ook kreeg Barguil de prijs voor de strijdlust.

Trots

Die prestaties leidden tot blije gezichten bij Team Sunweb. Ploegleider Aike Visbeek: ,,We zijn zo trots op de prestaties van onze renners. Iedereen heeft hard gewerkt voor deze historische prijzen en we kunnen niet blijer zijn met hun optreden. Van de staf tot aan de renners: iedereen bleef rustig, waardoor we in deze flow konden komen. Het is een teamprestatie en we hadden dit niet gekund zonder deze renners.”

In Parijs kwamen alle negen renners van Team Sunweb over de finish, inclusief de vijf Nederlanders Roy Curvers, Ramon Sinkeldam, Laurens ten Dam, Mike Teunissen en Albert Timmer.