Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 21 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 21

Wie toont zich de sterkste in etappe 21? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 21:

Tradities zijn er om in ere te worden gehouden. Het sprintersbal op de Champs-Élysées is altijd een mooie afsluiter. Soms krijgen we verrassende winnaars op de boulevard, zoals Jean-Patrick Nazon in 2003. Nadien zou de Fransen nog slechts drie sprintzeges boeken in de ‘eigen’ Tour, waaronder Arnaud Démare in deze 104e Ronde van Frankrijk. De rappe man van FDJ moest de Tour al vroegtijdig verlaten, omdat hij in etappe 9 buiten tijd kwam. Nacer Bouhanni (Cofidis) zou echter wel nog voor een zesde Franse ritoverwinning kunnen zorgen.

Wij wachten al sinds 1998 (Jeroen Blijlevens) op een overwinning in een massaspurt. Kan Dylan Groenewegen hier de wereldtop verrassen? Of maakt André Greipel zijn hattrick compleet op de Champs-Élysées? Vorig jaar moest ‘De Gorilla’ tot de slotdag wachten op de felbegeerde ritzege en nu hoopt hij wederom in extremis de Tour van Lotto Soudal te redden. Landgenoot John Degenkolb (Trek-Segafredo) is eveneens in staat om Duitsland voor de vijfde achtereenvolgende zege in Parijs te bezorgen. Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) en Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) mikken dan weer op een Noors feestje. Kortom: bij afwezigheid van koning Marcel Kittel zijn er vele spurters die kans maken op de dagzege.

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 21 volgens Cycling Story:
***** Greipel
**** Groenewegen, Boasson Hagen
*** Degenkolb, Kristoff, Bouhanni
** Matthews, Colbrelli, Swift, Laporte
* Felline, Arndt, Cimolai, Sinkeldam, Keukeleire