DYLAN GROENEWEGEN IS DE KONING VAN DE CHAMPS-ÉLYSÉES! De 24-jarige Amsterdammer was op de slotdag van de 104e Tour de France een klasse apart in de traditionele spurt op de fameuze boulevard van Parijs. Groenewegen ging op ruim 250 meter van de streep van kop af aan en de troef van Team LottonNL-Jumbo declasseerde de tegenstand met groots machtsvertoon. 19 jaar na Jeroen Blijlevens wist er zo eindelijk nog een Nederlander een massasprint in de Ronde van Frankrijk te winnen.

Chris Froome (Team Sky) bleef op de fiets zitten en kroonde zich voor de vierde keer in vijf edities tot de eindwinnaar van ’s werelds belangrijkste wielerronde. Naast de Brit veroverden ook de Colombiaan Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) en de Fransman Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) ook een mooie podiumplaats. Bardet had bij het ingaan van de laatste rit één tel voorsprong op Mikel Landa (Team Sky), maar de Spanjaard ondernam geen verrassingsaanval om Bardet van het podium te stoten.

Team Sunweb gaat dankzij Warren Barguil en Michael Matthews met zowel de bolletjestrui als groene trui aan de haal. Barguil, de nieuwe lieveling van het thuispubliek, was ook al verzekerd van de prijs voor de Superstrijdlust. Tot slot toonde Simon Yates, in navolging van zijn tweelingbroer Adam, zich de beste jongere in het eindklassement.

Tour de France 2017 – Uitslag etappe 21: