Warren Barguil voerde in de achttiende Touretappe naar de top van de historische Col d’Izoard een huzarenstukje op. De klimmer van Team Sunweb kon na afloop niet geloven wat voor prestatie hij had neergezet. ,,Dit is echt fantastisch.”

Droom

Voor Barguil was het zijn tweede ritzege in de Tour nadat hij ook al in Foix de sterkste was. In het algemeen klassement schoof hij nadien op van plek tien naar negen. ,,Het is echt een droom dat ik nóg een etappe heb gewonnen. Ik wilde wat extra tijd pakken voor het algemeen klassement dus ik reed in mijn eigen tempo naar de top.”

In de slotfase dichtte de Fransman het gat naar Darwin Atapuma en slaagde er zelfs in de Colombiaan achter te laten. ,,Ik had vervolgens nog krachten over om naar de finish te rijden. Het is geweldig dat we nu vier ritzeges hebben. Het is echt ongelooflijk.”