Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 18 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 18

Wie toont zich de sterkste in etappe 18? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 18:

Voor de laatste bergetappe pakt de ASO uit met een unicum: nog nooit eerder trok men de streep op de top van de iconische Col d’Izoard. Men dacht dat de Izoard (14,1 km à 7,3%) niet geschikt was om te dienen als aankomstplaats, maar de ASO gaat de uitdaging toch aan. Alle favorieten zullen graag de geschiedenisboeken ingaan als eerste winnaar op deze historische col. De strijd om het geel heeft uiteraard prioriteit. Chris Froome, de drager van le maillot jaune, zal zijn leidende positie met hand en tand verdedigen, terwijl de concurrentie vecht voor de laatste kans. Smullen maar!

Op de Galibier zagen we duidelijk dat Froome samen met Romain Bardet en Rigoberto Uran momenteel de sterkste klimmers in koers zijn, kort daarachter gevolgd door Froome’s luxeknecht Mikel Landa. Fabio Aru staat net als Bardet en Uran nog binnen de minuut van Froome en droomt ondanks een mindere dag nog van plaats één. Daniel Martin en Warren Barguil komen ook nog sterk voor de dag, maar omdat zij geen bedreiging meer vormen voor Froome krijgen zij wellicht wel ruimte bij een demarrage.

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 18 volgens Cycling Story:
***** Uran
**** Bardet, Froome
*** Landa, Martin, Barguil
** Aru, Meintjes, Yates, Contador
* Pauwels, Roglic, Buchmann, Caruso, Kreuziger