Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 16 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 16

Wie toont zich de sterkste in etappe 16? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 16:

De Tour nadert zijn ontknoping en de overgebleven kanshebbers voor de eindzege zullen zich volledig focussen op de allesbeslissende dagen. In de overige ritten kunnen de coureurs met motivatie en de meeste frisse benen naar hartenlust aanvallen. Ontsnappingen krijgen nu vaak de zegen van het peloton. Etappe 16 is er op papier één voor de sprinters, maar in dit stadium is niet alles meer vanzelfsprekend. De knechten zijn behoorlijk uitgeput, waardoor de kans van slagen van een lange vlucht in die slotweek toeneemt. Sprintersteams zonder zege zullen er toch alles aan doen om hun man in stelling te brengen. Dit kan wel eens een ‘close’ duel tussen vluchters en peloton worden. Zeker als er erkende hardrijders in de vroege vlucht geraken.

Mocht het tot een massaspurt komen, dan is het nog maar de vraag welke sprinters bij het ingaan van de laatste kilometer nog in het peloton zitten. Na een tweede weken koers valt het niet uit te sluiten dat deze rit er net te veel aan is voor de zwaargebouwde sprinters zoals vijfvoudig ritwinnaar Marcel Kittel (Quick-Step Floors), Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo), Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) en André Greipel (Lotto Soudal). Dat doet de kansen stijgen van heuvelspecialisten Michael Matthews (Team Sunweb) en Edvald Boasson Hagen (Dimension Data). Ook het feit dat de laatste kilometer lichtjes omhoog loopt (circa 2%) is in hun voordeel. Er zijn echter meerdere scenario’s mogelijk en dat is te zien aan een mix van renners bij onze sterren.

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 16 volgens Cycling Story:
***** Matthews
**** Boasson Hagen, Degenkolb
*** Colbrelli, Swift, Cimolai
** McCarthy, Van Baarle, De Gendt, Küng
* Chavanel, Bodnar, Lammertink, Kristoff, Bouhanni