Laurens ten Dam heeft zijn aflopende contract bij Team Sunweb met een jaar verlengd. Daardoor rijdt de 36-jarige klimmer tot eind 2018 voor de vakantie-organisator. Ten Dam koerst sinds vorig jaar bij de ploeg van manager Iwan Spekenbrink.

Afscheid uitstellen

Ten Dam: ,,Ik ben erg tevreden en trots dat ik deel uitmaak van de successen van de ploeg. Eigenlijk wilde ik mijn carrière afsluiten aan het einde van dit seizoen. Maar nu gaat het zo goed en ik heb nog steeds plezier. Daarom besloten we mijn afscheid een jaar uit te stellen.”

In de Giro d’Italia was Ten Dam één van de ploeggenoten van Tom Dumoulin, winnaar van de roze trui. Momenteel rijdt hij zijn negende Tour de France, waarin Team Sunweb met de Australiër Michael Matthews en de Fransman Warren Barguil al twee etappes won. ,,Hopelijk kunnen we deze prachtige resultaten komend jaar voortzetten.”