Clásica San Sebastián laatste koers van Haimar Zubeldia Clásica San Sebastián laatste koers van Haimar Zubeldia

Haimar Zubeldia bergt eind deze maand zijn koersfiets op. De ploeggenoot van de Nederlanders Koen de Kort, Bauke Mollema en Boy van Poppel kondigde op de tweede rustdag van de Tour aan dat de Clásica Ciclista San Sebastián op 29 juli zijn laatste wedstrijd is. De 40-jarige Spanjaard rijdt momenteel zijn zestiende Ronde van Frankrijk.

Clásica San Sebastián

Zubeldia: ,,Na zo veel kilometers en pedaalslagen zeg ik het wielrennen vaarwel in de Clásica San Sebastián. Het waren twintig jaar van weinig woorden en veel emoties. Ik ben al die jaren erg blij geweest, maar nu is het tijd om vooruit te kijken naar andere dromen.”

De Spanjaard begon als 20-jarig broekie zijn profloopbaan bij Euskaltel-Euskadi. Elf jaar lang zou hij de oranje kleuren van de Baskische ploeg verdedigen voordat hij overstapte naar Astana in 2009. In 2010 tekende hij bij RadioShack en maakte in de daaropvolgende jaren de metamorfose van de ploeg mee naar het huidige Trek-Segafredo.

Zubeldia: ,,En nu, 20 jaar later, bevestig ik mijn laatste rugnummer in een peloton met Froome en Contador. Het was een voorrecht om mijn passie en professie te kunnen uitoefenen aan de zijde van allemaal geweldige wielrenners.”