Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 14 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 14

Wie toont zich de sterkste in etappe 14? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 14:

Greg Van Avermaet zal met heel veel plezier terugkeren naar Rodez. De Belg pakte hier zijn eerste ritzege in de Tour door Peter Sagan te verslaan in een nagelbijtende sprint. 17 juli 2015 zou een ommekeer betekenen voor Van Avermaet, die vanaf die dag transformeerde in een geslepen afmaker en veelvoudig winnaar van grote races. Op 15 juli hoopten we op de hellende finishstrook (570m à 9,6%) een nieuwe uitgave van Van Avermaet versus Sagan te zien, maar Sagan werd al in de eerste Tourweek uit koers gezet vanwege een ongeoorloofde reactie tegen Mark Cavenidsh.

Van Avermaet is ondanks de afwezigheid van Sagan echter nog niet verzekerd van de overwinning. Michael Matthews (Team Sunweb) komt qua eigenschappen dicht in de buurt van Sagan en is op papier de belangrijkste uitdager voor Van Avermaet. Al valt een specialist als Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) niet uit te vlakken op deze aankomst.

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 14 volgens Cycling Story:
***** Van Avermaet
**** Matthews, Gilbert
*** Bettiol, Degenkolb, Bardet
** Aru, Martin, Uran, Ulissi
* Bakelants, Gallopin, Stybar, Roglic, Kwiatkowski