Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 13 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 13

Wie toont zich de sterkste in etappe 13? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 13:

De passage door de Pyreneeën krijgt een prachtig en bijzonder vervolg. Wij kunnen eigenlijk niet wachten tot 14 juli, de nationale feestdag van de Fransen. Met 101 kilometer is de rit ultrakort, maar razend interessant door drie beklimmingen van de eerste categorie. Er zal van start tot finish volle bak gekoerst worden. Sprinters vrezen deze etappe de tijdslimiet, terwijl klimmers uitkijken naar een levendige koers. Hier kan de Tour door een verrassend offensief nog meer op zijn kop komen te staan.

Wij hopen op een laatste huzarenstukje van Alberto Contador (Trek-Segafredo). ‘El Pistolero’ koerst op intuïtie en die attractieve koerswijze kan hem vandaag wel eens onverwacht succes opleveren. Franse toppers als Warren Barguil (Team Sunweb), Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) dromen echter van eeuwige roem op Quatorze Juillet. Bardet staat dankzij zijn ritzege van donderdag op nauwelijks 25 tellen van leider Fabio Aru (Astana), die het geel afpakte van Chris Froome (Team Sky). Slaat Froome terug of sluiten mannen als Aru en Bardet een pact om Froome nog een dreun te verkopen? We verwachten hoe dan ook dat alleen de allersterksten hier boven komen drijven. Als we één naam moeten noemen, houden we het toch op Bardet. De thuisrijder is in supervorm en kan op dagen als deze waarschijnlijk iets extra’s.

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 13 volgens Cycling Story:
***** Bardet
**** Aru, Martin
*** Uran, Froome, Bennett
** Contador, Landa, Barguil, Yates
* Meintjes, Pinot, Quintana, Mollema, Rolland