Winnen in de Tour op Quatorze Juillet: het moet de ultieme droom zijn voor Franse wielrenners. En vandaag was het zover voor Warren Barguil (25). De klimmer van Team Sunweb trok ten aanval bij het klinken van het startsein, zette zijn jacht op bergpunten voort en klopte in Foix niemand minder dan Nairo Quintana, Alberto Contador en Mikel Landa in de sprint. Daarmee trad hij in de voetsporen van David Moncoutié, in 2005 de laatste Fransman die zegevierde op de nationale feestdag.

Vierde dagsucces

Barguil zorgde tevens voor het vierde Franse dagsucces deze Tour – Arnaud Démare, Lilian Calmejane en Romain Bardet gingen de drager van de bolletjestrui al voor. Hij is de eerste Bretonse renner die een Touretappe wint sinds Pascal Lino in 1993.

Achter de vier koplopers behield Fabio Aru zijn gele trui. In het algemeen klassement volgt Christopher Froome op zes seconden. Romain Bardet is derde (+25″).

Tour de France 2017 – Uitslag etappe 13:

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie