Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 12 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 12

Wie toont zich de sterkste in etappe 12? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 12:

Het aantal aankomsten op de top van een zware col is beperkt. We hopen dan maar dat iedere kans door de favorieten wordt aangegrepen voor een enerverend duel. Saai zal deze eerste rit door de Pyreneeën zeker niet zijn. Na een gemakkelijke aanloop moeten de renners vijf cols bedwingen binnen een afstand van iets meer dan 100 kilometer. De categorieën: 2e, 1e, HC, 1e en 2e. Wie komt er na deze beproeving als eerste boven in skioord Peyragudes?

Alejandro Valverde was in 2012 de laatste winnaar in Peyragudes, maar na de etappe ging het vooral over Chris Froome. Hij was die dag namelijk sterker dankzij zijn kopman Bradley Wiggins en wachtte ostentatief op de drager van de gele trui. Froome kon niet voluit gaan en liep daarmee een mogelijk etappezege mis. De Brit van Team Sky krijgt nu een herkansing. De beste mannen in het klassement ontlopen elkaar echter bitter weinig bergop. Hierdoor valt een overwinning van Fabio Aru (Astana), Romain Bardet (AG2R-La Mondiale), Daniel Martin (Etixx-Quick Step) of Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) niet uit te sluiten. Of krijgt Warren Barguil (Team Sunweb), de drager van de bolletjestrui, dit keer wel zijn verdiende overwinning?

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 12 volgens Cycling Story:
***** Bardet
**** Froome, D. Martin
*** Aru, Uran, Fuglsang
** Quintana, Meintjes, Yates, Bennett
* Barguil, Benoot, Pauwels, Roglic, Calmejane