Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 11 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 11

Wie toont zich de sterkste in etappe 11? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 11:

Pau en de Tour de France zijn één. Anders kun je niet concluderen van een stad, die vanaf de jaren ’60 bijna iedere uitgave wordt bezocht. Pau heeft aan de voet van de Pyreneeën een perfecte ligging om te worden opgenomen in het parcours. De klimmers moeten nog wel even geduld hebben, want door de vlakke route is dit weer een dag voor de rappe mannen.

Marcel Kittel (Quick-Step Floors) ging in de tiende etappe al met zijn vierde ritzege aan de haal. De tegenstand werd in Bergerac simpelweg gedeclasseerd. Wellicht komen de concurrerende teams met een plannetje om een massaspurt een keer te ontlopen, want tegen de Kittel in supervorm lijkt er niks te beginnen. Mocht ook deze rit weer uitmonden in een sprintersbal, dan zetten wij vanzelfsprekend ons geld op Kittel. We hopen dat Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo) na zijn derde plaats van dinsdag weer een ‘boost’ vertrouwen heeft gekregen. De sprinttrein van de Nederlandse formatie is niet goed genoeg, maar als Groenewegen in iets beter positie zijn eindschot kan inzetten, mag er wellicht toch stiekem gedroomd worden van een stunt.

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 11 volgens Cycling Story:
***** Kittel
**** Kristoff, Groenewegen
*** Degenkolb, Bouhanni, Selig
** Matthews, Boasson Hagen, Greipel, Selig
* Colbrelli, Swift, McLay, Petit, Boudat