De negende etappe in de Tour de France zorgde voor een ware veldslag. Liefst twaalf renners moesten de strijd staken door valpartijen of omdat ze de tijdslimiet niet haalden. Voor FDJ waren de druiven extra zuur. Vier renners van de Franse ploeg kwamen namelijk buiten tijd over de aankomst in Chambéry, onder wie sprinter Arnaud Démare.

Ook Geraint Thomas, Richie Porte en de Nederlanders Robert Gesink en Jos van Emden zagen hun Tour eindigen in deze rit.

Diskwalificatie Sagan

In totaal zijn zeventien renners er niet meer bij in de Tour. Eerder gaven onder anderen Mark Cavendish en Alejandro Valverde al op en werd Peter Sagan naar huis gestuurd na de vierde etappe. Vandaag is de eerste rustdag in de Tour en verplaatst de karavaan zich van de Alpen naar de Dordogne. De koers wordt morgen hervat met een rit over 178 kilometer van Périgueux naar Bergerac.

RennerEtappe 
Jos van Emdenetappe 9opgave
Robert Gesinketappe 9opgave
Juraj Saganetappe 9buiten tijd
Matteo Trentinetappe 9buiten tijd
Mark Renshawetappe 9buiten tijd
Ignatas Konovalovasetappe 9buiten tijd
Jacopo Guarnierietappe 9buiten tijd
Mickaël Delageetappe 9buiten tijd
Arnaud Démareetappe 9buiten tijd
Manuele Morietappe 9opgave
Richie Porteetappe 9opgave
Geraint Thomasetappe 9opgave
Mark Cavendishetappe 5niet gestart
Peter Saganetappe 4gediskwalificeerd
Luke Durbridgeetappe 2opgave
Ion Izaguirreetappe 1opgave
Alejandro Valverdeetappe 1opgave