Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 10 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 10

Wie toont zich de sterkste in etappe 10? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 10:

Na negen etappes hebben de renners op maandag 10 juli mogen genieten van de eerste rustdag. Rit tien is er één voor de sprinters, die sowieso gelukkig zullen zijn met het rijkelijke aantal kansen. Bergerac heeft pas voor de derde keer in de geschiedenis de eer om het Tourcircus als aankomstplaats te verwelkomen. De Litouwer Ramunas Navardauskas bleef in 2014 een jagend peloton nipt voor in de stromende regen. Het zal lastig worden om de sprintersploegen hier nog eens te verschalken.

Mocht het voor de vijfde keer in deze ronde tot een massasprint komen dan zetten wij ons geld op Marcel Kittel. De Duitse topsprinter van Quick Step-Floors is met drie sprintzeges de snelste man van het peloton. Enkel Arnaud Démare (FDJ) wist hem één keer te verslaan, maar de Fransman kwam te laat binnen in de enerverende negende rit. André Greipel (Lotto Soudal), Nacer Bouhanni (Cofidis), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Alexander Kristoff (Katusha), Michael Matthews (Team Sunweb) en onze landgenoot Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo) hopen de volgende te zijn, die Kittel het nakijken geeft.

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 10 volgens Cycling Story:
***** Kittel
**** Boasson Hagen, Greipel
*** Kristoff, Bouhanni, Groenewegen
** Matthews, Degenkolb, McLay, Selig
* Colbrelli, Swift, Petit, Boudat, Van Avermaet