Voor Robert Gesink zit de Tour de France erop. Onze 31-jarige landgenoot van LottoNL-Jumbo was een dag na zijn tweede plaats in Chambéry betrokken bij een valpartij op de Col de la Biche. Daarbij liep hij een breuk in zijn lendenwervel op. Gesink moet hiervan herstellen met het dragen van een korset.

Gesink kwam naar de Tour zonder klassementsambities, maar mikte juist op een dagsucces. In de achtste etappe greep hij net naast ritwinst. Hij moest na een zeer slopende rit enkel Lilian Calmejane voor zich dulden. Vandaag was onze landgenoot van LottoNL-Jumbo betrokken bij een valpartij op de Col de la Biche en liep daarbij een breuk in zijn lendenwervel op.

Steun

Op Twitter regent het steunbetuigingen voor de Nederlander. ‘Zuur man, sterkte!’, steekt Bauke Mollema zijn landgenoot een hart onder de riem. ‘Sterkte!’, twittert ook Michael Boogerd. ‘Wat balen om dat te horen! Beterschap en je reed een geweldige etappe gisteren’, schrijft FDJ-renner Tobias Ludvigsson aan Gesink.

Behalve Gesink zag LottoNL-Jumbo ook Jos van Emden uitvallen. De ploeg meldt dat de energie op is van de tijdritspecialist na de voorjaarsklassiekers en zijn deelname aan de Giro d’Italia.