Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 9 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 9

Wie toont zich de sterkste in etappe 9? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 9:

Parcoursbouwer Thierry Gouevenou verwacht dat deze etappe een van de parels van deze ronde zal worden. De verwachtingen zijn dus hoog. Dat is niet verwonderlijk gezien het profiel. De matadoren krijgen in de tweede rit door de Jura liefst zeven beklimmingen en 4600 hoogtemeters voorgeschoteld. Alle drie de cols van de buitencategorie hebben een stijgingspercentage van negen procent of hoger. De Mont du Chat is met 8,7 kilometer tegen 10,3 procent de zwaarste van het trio en sluit de reeks cols af. Daarna volgt nog wel een zeer technische afdaling, waar het dus opletten is geblazen. Tot slot resteren er nog 13,5 kilometer tot de finish in Chambéry. Kunnen de avonturiers uit de greep van de groep der favorieten blijven? En nemen de grote namen elkaar onder vuur? Wij zijn benieuwd.

Het zal net als zaterdag vanuit de start een hels gevecht worden om in de juiste ontsnapping te geraken. Vanuit het vertrek dient er direct geklommen te worden, dus geeft de pure klimmers met aanvallende intenties een voordeel. De achtste etappe heeft er zwaar ingehakt, dus je moet van zeer goeden huize komen om mee te zitten. Wij denken dat iemand als Fabio Aru (Astana) risico’s durft te nemen in een poging om weer met dagwinst aan de haal te gaan.

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 9 volgens Cycling Story:
***** Aru
**** Bardet, D. Martin
*** Froome, Porte, Yates
** Contador, Quintana, Meintjes, Uran
* Fuglsang, Rolland, Pinot, Roglic, Kreuziger