Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 8 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 8

Wie toont zich de sterkste in etappe 8? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 8:

De prachtige Jura vormt volledig het decor van etappe acht, die eindigt met een aankomst op Les Rousses. Sylvian Chavanel sloeg hier in 2010 een dubbelslag. Een aanvaller met klimmersbenen zou dit huzarenstukje kunnen herhalen. Op de Côte de la Combe de Laisia-Les Molunes (11,7 km à 6,4%) kunnen de vluchters van de dag mogelijk al beslissen wie er met de dagzege aan de haal gaat. Op de top zijn er nog elf kilometer te gaan, maar het zal lastig te worden om iemand nog terug te halen. Het zou ons niet verbazen als we hier een Belgische triomf krijgen. Met Thomas De Gendt, Tim Wellens (beide Lotto Soudal), Jan Bakelants (AG2R-La Mondiale) en Serge Pauwels (Dimension Data) hebben onze zuiderburen meerdere coureurs die toe kunnen slaan op dit terrein.

We hopen dat de vluchters het eindelijk eens tot de finish redden. Team Sky zal het waarschijnlijk geen probleem vinden, mocht er een ongevaarlijke groep wegrijden. Misschien vinden ze het zelfs geen ramp als de gele trui tijdelijk naar een ander team gaat. BMC Racing Team knapte al het vuile werk op in de rit naar La Planche des Belles Filles. De ploeg werd daarvoor bekritiseerd, mede omdat alle arbeid geen ritzege opleverde. BMC zal waarschijnlijk, net als de andere concurrenten van Team Sky, in het wiel van de Britse formatie gaan zitten.

Veel teams zullen zaterdag een mannetje mee willen sturen in de ontsnapping, waardoor het aantal ploegen dat de achtervolging zal leiden ook automatisch afneemt. Wij verwachten naast de nodige Belgen ook de Fransen Thibaut Pinot (FDJ) en Pierre Rolland (Cannondale), die hier hun jacht op de bolletjestrui openen. Vijf namen die wij eveneens in de gaten houden: Tony Gallopin (Lotto Soudal), Lilian Calmejane (Direct Energie), Stephen Cummings (Dimension Data), George Bennett (Team LottoNL-Jumbo) en onze eigen Laurens ten Dam (Team Sunweb).

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 8 volgens Cycling Story:
***** Pauwels
**** Rolland, Wellens
*** Pinot, Bakelants, Cummings
** De Gendt, Calmejane, Bennett, Ten Dam
* Gallopin, Edet, Feillu, Vuillermoz, Grmay