Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 7 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 7

Wie toont zich de sterkste in etappe 7? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 7:

WAAIER-ALARM! De eerste koersweek wordt afgesloten met een verraderlijke etappe. Wind en eventueel regen kunnen ervoor zorgen dat diverse ploegen de boel op de kant willen trekken. Dan is het voor iedereen alle hens aan dek. Uiteindelijk zal de uitkomst een spurt zijn, maar het peloton kan wel eens flink uitgedund zijn door de omstandigheden. Waaierspecialisten als André Greipel en Alexander Kristoff zullen zich zeker niet laten verrassen, dus geven wij dit duo in elk scenario een goede kans op succes.

De mannen van Quick-Step Floors hebben in het verleden al aangetoond het peloton te kunnen doen breken bij de juiste wind, dus iedereen moet Marcel Kittel weer vrezen. Kittel heeft al twee ritten te pakken en is qua pure snelheid een klasse apart. Wij verwachten dat hij de hattrick compleet maakt in Nuits-Saint-Georges.

We hopen op een waaierrit, want de vlakke etappes zijn zeer eentonig. De organisatie heeft in de eerste koersweek gekozen voor vier sprintetappes over meer dan 200 kilometer en voorlopig waren deze saaie alsmede urenlange uitzendingen geen reclame voor de sport. De sprints bieden spektakel genoeg, maar een verrassingselement zou zeer welkom zijn voor de liefhebber. Helpen de weergoden een handje of krijgen we een blauwdruk van voorgaande dagen?

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 7 volgens Cycling Story:
***** Kittel
**** Greipel, Démare
*** Kristoff, Bouhanni, Groenewegen
** Matthews, Degenkolb, Swift, Boasson Hagen
* McLay, Colbrelli, Selig, Petit, Smith