Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 5 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 5

Wie toont zich de sterkste in etappe 5? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 5:

Het is pas dag vijf, maar er staat nu al een serieuze test voor de klassementsmannen op het menu. Alle toppers zullen gelijk op de afspraak moeten zijn. De streep ligt immers getrokken op La Planche des Belles Filles, een col van de eerste categorie. Op de flanken van deze steile klim (5,9 km à 8,5%) krijgen we gegarandeerd spektakel te zien tussen de Tourfavorieten. Het slotstuk gaat met een percentage van twintig procent bij iedereen pijn doen. Chris Froome (2012) en Vincenzo Nibali (2014) zegevierden hier bij de twee voorgaande gelegenheden. Welke grote naam voegt zich bij duo?

Chris Froome (Team Sky) deelde in de openingstijdrit al een aardige dreun uit aan zijn uitdagers, die minstens een halve minuut verloren. De concurrentie zal dus aan moeten vallen. Richie Porte (BMC Racing Team), Alberto Contador (Trek-Segafredo) en Nairo Quintana (Team Movistar) gaven een goede indruk op de heuvelachtige aankomst in Longwy. Van de outsiders kwamen Daniel Martin (Quick-Step Floors), Jakob Fuglsang (Astana) en Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) erg sterk voor de dag. Er zijn dus genoeg mannen om in de gaten te houden.

Wij houden ook echter rekening met de eerste succesvolle vlucht van deze Tour. Klimmers als Pierre Rolland (Cannondale-Drapac), Thibaut Pinot (FDJ) en Stephen Cummings (Dimension Data) hebben met opzet al minuten verloren, waardoor zij de ruimte zullen krijgen voor een aanval. Thomas De Gendt (Lotto Soudal), de aanvaller pur sang, heeft wellicht ook zijn zinnen gezet op deze etappe? Of mag ploegmaat Tim Wellens zijn kans gaan?

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 5 volgens Cycling Story:
***** Porte
**** Froome, D. Martin
*** Contador, Bardet, Fuglsang
** Majka, Quintana, Thomas, Aru
* Meintjes, Rolland, Pinot, Cummings, Wellens