Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 3 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 3

Wie gaat er met de overwinning aan de haal in etappe 3? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Etappe 3:

Na het verlaten van Verviers doorkruist het peloton Luxemburg, voordat we arriveren in het Franse Longwy. In deze plaats met 14.000 inwoners ligt een interessante aankomst op de renners te wachten. De finish ligt na een heuvelachtige tocht namelijk bovenop de Côte de Religieuses, een colletje van de derde categorie. Met een lengte van 1,6 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 5,8 procent (max. 11%) is de helling op het lijf geschreven van de ‘punchers’. Wereldkampioen Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) is samen met Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) de te kloppen man. Philippe Gilbert, Daniel Martin (beide Quick Step-Floors) en Michael Matthews (Team Sunweb) zullen er echter een prachtig gevecht van maken.

Alejandro Valverde geldt ook als een uitgesproken specialist voor dit soort aankomsten. De schaduwkopman van Team Movistar moeten we in het restant van deze Tour helaas missen. Valverde kwam zaterdag na een schuiver heel hard in aanraking met dranghekken, waarbij de 37-jarige Spanjaard zijn knieschijf brak. We zijn jammer genoeg nu al een smaakmaker kwijt.

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 3 volgens Cycling Story:
***** Van Avermaet
**** Sagan, Matthews
*** Gilbert, Degenkolb, D. Martin
** Colbrelli, Vuillermoz, Boasson Hagen, Albasini
* Betancur, Stybar, Felline, Ulissi, Vichot