Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 1 Tour de France 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 1

Wie gaat er met de overwinning aan de haal in etappe 1? Cycling Story blikt van 1 tot en met 23 juli dagelijks vooruit op de komende etappe in de Tour de France en bespreekt de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst.

Stel je ideale Tourploeg samen en speel mee om leuke wielerprijzen!

Etappe 1:

Voor het eerst sinds 1987 vindt Le Grand Départ in Duitsland plaats. De Duitse televisiezenders en het publiek deden de wielersport in de ban na de vele dopingschandalen. Op 1 juli moet de openingsdag van de Tour een nieuwe start betekenen voor de relatie tussen Duitsland en het wielrennen. Het zou een droomscenario zijn wanneer viervoudig wereldkampioen tijdrijden Tony Martin (Katusha) voor eigen publiek de eerste gele trui pakt. Martin behoort in een biljartvlakke tijdrit van 14 kilometer uiteraard tot de absolute topfavorieten. Der Panzerwagen zal dan wel af moeten rekenen met gevaarlijke uitdagers als Primoz Roglic (Team LottoNL-Jumbo), Stefan Küng (BMC Racing Team) en Jonathan Castroviejo (Team Movistar).

Tot slot hopen wij natuurlijk dat Jos van Emden (Team LottoNL-Jumbo) voor een Nederlandse sensatie kan zorgen. Het is immers al van 1989 dat Erik Breukink als laatste landgenoot het geel droeg. Van Emden beleefde recent de mooiste dag uit zijn loopbaan met de tijdritzege in de Giro en deze bevrijdende overwinning heeft zijn vertrouwen zeker een boost gegeven. Sinds die dag in Milaan staat ook de openingstijdrit in Düsseldorf nog duidelijker omcirkeld in zijn agenda. Wellicht kan hij weer uitpakken met een fenomenale rit tegen de klok.

De volledige startlijst met alle starttijden voor de tijdrit in etappe 1 vindt u hier.

Tour de France 2017 - Route tijdrit Düsseldorf

Tour de France 2017 – De favorieten voor etappe 1 volgens Cycling Story:
***** Roglic
**** Martin, Van Emden
*** Küng, Castroviejo, Bodnar
** Kiryienka, Thomas, Kwiatkowski, Porte
* Chavanel, Boasson Hagen, Cummings, Felline, Sütterlin