Richie Porte kent zijn negen ploeggenoten voor de 104de editie van de Tour de France. De Australiër kent voorlopig een ijzersterk seizoen en aast op de gele trui in Parijs. Daarom staat de complete selectie van het BMC Racing Team in het teken van dit grote doel. De Tour start zaterdag 1 juli in Düsseldorf.

Damiano Caruso en Nicolas Roche zijn normaal gesproken de laatste twee renners die Porte bijstaan in het hooggebergte. Daarnaast moeten Alessandro De Marchi en Amaël Moinard zich kunnen mengen op heuvelachtig terrein. Tot slot, voor de vlakke etappes neemt de ploeg Stefan Küng, Michael Schär, Greg Van Avermaet en Danilo Wyss mee.

Porte won dit jaar al de Tour Down Under en de Ronde van Romandië. Ook liet hij een tweede plaats noteren in het Critérium du Dauphiné. ,,De Tour is het grootste doel van het seizoen en het is tot dusver al een prachtig jaar. Ik put zeker vertrouwen uit mijn wedstrijden en ik voel dat ik sta waar ik hoor te staan. Juli is de maand om te presteren.’’

De selectie:

Damiano Caruso (Ita)
Alessandro De Marchi (Ita)
Stefan Küng (Zwi)
Amaël Moinard (Fra)
Richie Porte (Aus)
Nicolas Roche (Ier)
Michael Schär (Zwi)
Greg Van Avermaet (Bel)
Danilo Wyss (Zwi)