Ronde van Zwitserland 2017 – Uitslag etappe 2 Ronde van Zwitserland 2017 – Uitslag etappe 2 foto: © Laurens Alblas/cyclingstory.nl

Philippe Gilbert legde beslag op de ritzege in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland. De Belg van Quick Step Floors vloerde in de massasprint Patrick Bevin en Anthony Roux. Martijn Tusveld was op de vijftiende plek de beste Nederlander.

Stefan Küng nam de gele leiderstrui over van zijn BMC-ploeggenoot Rohan Dennis, die door een val op achterstand over de aankomst kwam. ,,Het was echt jammer dat Rohan Dennis viel”, zei Küng. ,,Om de leiderstrui op die manier te krijgen voelt nooit goed, zeker niet als het een ploeggenoot betreft.”

,,Maar ik ga zeker proberen te genieten van mijn dag in het geel morgen, in het bijzonder omdat we door onze hoofdstad rijden – Bern. Ik kijk er echt naar uit. Dit is een kinderdroom die werkelijkheid wordt. Het is nog niet eens zo lang geleden dat ik langs de kant van de weg stond te kijken naar deze koers en nu ben ik de leider.”

Ronde van Zwitserland 2017 – Uitslag etappe 2: