Richie Porte heeft een belangrijke slag geslagen in de vierde etappe van het Critérium du Dauphiné. De Australiër van het BMC Racing Team was de sterkste in de tijdrit over 23,5 kilometer naar Bourgoin-Jallieu en klom naar de tweede plek in het klassement. Thomas De Gendt blijft leider.

Porte zette vandaag zijn ambities voor de eindzege kracht bij door de individuele krachtmeting te winnen. Hij verwees wereldkampioen Tony Martin en Alejandro naar de overige ereplaatsen. Stef Clement reed knap naar de vierde plek. Chris Froome, drievoudig winnaar van de koers, eindigde pas als achtste en moest 37 seconden toegeven.

,,Ik had niet verwacht dat ik vandaag zou winnen en Tony Martin en Chris Froome met zo groot verschil zou verslaan’’, zei de ritwinnaar na afloop. ,,Ik voel me gewoon erg goed. Het is fijn om een tijdrit als deze af te leveren. Ik heb hard gewerkt aan mijn tijdrit en het is lang geleden dat ik zo’n goede rit reed als vandaag.’’

Vertrouwen

De Australiër kende een geweldige seizoensstart en won dit jaar al de Tour Down Under en de Ronde van Romandië. ,,Ik ben erg blij waar ik tot dusver sta. De ploeg heeft veel vertrouwen in me. Het is altijd fijn een koers te winnen. Ik zou graag de eindzege pakken, maar we moeten eerst zien wat de komende dagen gebeurt.’’

Critérium du Dauphiné 2017 – Uitslag etappe 4: