Dumoulin verlengt contract bij Team Sunweb Dumoulin verlengt contract bij Team Sunweb

Tom Dumoulin (26) en Team Sunweb hebben het contract van de Limburger opengebroken en met drie jaar verlengd. De winnaar van de voorbije Giro d’Italia had nog een verbintenis van een jaar bij de Duitse ploeg. Dat is vandaag bekendgemaakt in het kantoor van Sunweb in Rotterdam.

Dumoulin maakt sinds 2012 deel uit van de ploeg, die eerder door het leven ging als Giant-Alpecin en Argos-Shimano. ,,Ik voel me erg thuis in de ploeg, dus contractverlenging voelt als een natuurlijke keuze”, zei hij. ,,De filosofie van de ploeg past goed bij me, hoewel ik goed weet dat ik me moet blijven ontwikkelen als renner. Samen maken we elkaar sterker.”

Progressie

In 2016 won hij twee Tour-etappes en reed hij naar het zilver op de olympische tijdrit. Vorige week schreef hij het eindklassement van de Giro d’Italia op zijn palmares, als eerste Nederlandse wielrenner. ,,Elk jaar maken we veel progressie en blijven we zoeken naar stappen om te verbeteren. Ik ben tevreden dat we dit proces de komende jaren kunnen voortzetten.”