Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 21 (tijdrit) Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 21 (tijdrit)

5 kanshebbers, 1 eindwinnaar! Wat een climax! Na 3579,8 kilometer van veel spanning en strijd komt het aan op de laatste 29,3 kilometer. Wij van Cycling Story blikken uiteraard ook vooruit op deze bijzondere dag.

In het droomscenario is dit de dag waarop Tom Dumoulin de 100e Giro d’Italia op zijn naam schrijft. Nog nooit wist een Nederlander zich tot eindwinnaar van de Giro te kronen. Het zou fantastisch zijn mocht onze landgenoot historie schrijven. De 29,3 kilometer van het F1-circuit van Monza naar Milaan zullen ongemeen spannend worden. Wellicht krijgen we zelfs de meest legendarische ontknoping ooit. Bij een zege van Dumoulin wordt het helemaal een wielerervaring om nooit te vergeten.

Nairo Quintana (Team Movistar) gaat als leider de slotdag in. Hij vreest echter voor een scenario van Joaquim Rodriguez, die in 2012 op de afsluitende tijdrit met 16 tellen verschil het roze verloor aan Ryder Hesjedal. Het bewijs dat er nog van alles kan gebeuren. Vincenzo Nibali (+39”), Thibaut Pinot (+43”) en Tom Dumoulin (+53”) hijgen in de nek van de Colombiaan, die kwetsbaar is in een tijdrit. Overigens mag nummer vijf Ilnur Zakarin (+1’15”) zelfs nog niet volledig uitgevlakt worden.

Dumoulin is een tijdrijder van wereldklasse en op papier de favoriet, voor zowel de rit- als eindzege. Het is echter waken voor euforie. Wij richten ons dan ook nog even op de kanshebbers in deze rit tegen de klok. Ex-wereldkampioen Vasil Kiryienka (Team Sky), Bob Jungels (Quick-Step Floors) en onze eigen Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) zouden deze Giro af kunnen sluiten met een mooi succesje.

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 21 volgens Cycling Story:
***** Dumoulin
**** Kiryienka, Van Emden
*** Jungels, Hepburn, Sanchez
** Barta, Bialoblocki, Amador, Van Garderen
* Nibali, Pinot, Tuft, Ludvigsson, Boaro