Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 19 Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 19

Lang leve de Giro d’Italia! Vanaf 5 tot en met 28 mei kunnen we weer volop genieten van de prachtige Ronde van Italië. Het is een speciale editie, want de Giro wordt voor de honderdste keer verreden. Een fantastisch jubileum! Cycling Story volgt alles op de voet en blikt dagelijks vooruit naar de rit die komen gaat. Vandaag: etappe 19.

Elke grote ronde starten er de nodige renners met hoge ambities voor het klassement, maar natuurlijk maakt niet iedereen deze waar. Etappes als vandaag kunnen de drieweekse ronde toch nog tot een succes maken voor deze groep renners. Zij staan vaak op ruime achterstand van de leider en profiteren daarvan om mee te zitten in de vroege vlucht. Meestal staan de renners tussen plaats 15 en 25 gerangschikt en hopen zij deze manier ook nog enkele plekken op te schuiven in de algemene stand. Een ritzege kan een immense bonus vormen. Klimmers die wij eventueel verwachten in de aanval? Namen als Dario Cataldo (Astana) en Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe) trokken onze aandacht. Mikel Landa (Team Sky) aast natuurlijk ook nog op een ritzege en zal dus opnieuw ten aanval moeten trekken.

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 19 volgens Cycling Story:
***** Konrad
**** Landa, Cataldo
*** Rosa, Dupont, Woods
** Henao, Berhane, Amador, Rolland
* Dumoulin, Quintana, Nibali, Pinot, Kruijswijk