Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 16 Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 16

Lang leve de Giro d’Italia! Vanaf 5 tot en met 28 mei kunnen we weer volop genieten van de prachtige Ronde van Italië. Het is een speciale editie, want de Giro wordt voor de honderdste keer verreden. Een fantastisch jubileum! Cycling Story volgt alles op de voet en blikt dagelijks vooruit naar de rit die komen gaat. Vandaag: etappe 16.

We zijn aanbeland bij de dagen van de waarheid! Rit 16 is de eerste etappe die de maximale vijf sterren krijgt van sportkrant La Gazzetta dello Sport. Dat is gerechtvaardigd gezien het feit dat de Mortirolo en de Stelvio (van beide kanten) zullen worden beklommen. Bij de eerste passage van de Stelvio, vanuit Bormio, bereiken we zelfs het hoogste punt van deze Giro: 2758 meter. Na de afdaling gaat het over Zwitsers grondgebied naar de Umbrailpas (13,5 km à 9%). Tot slot duiken we naar beneden richting finish.

Sterke dalers zijn hier in het voordeel en kunnen het verschil maken in de afzink. Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) is de beste daler van het peloton, altijd sterk in de derde week en ‘De Haai van Messina’ zou op deze manier een rit kunnen kapen. Davide Formolo (Cannondale-Drapac) won in 2015 een rit door een knappe afdaling, dus is hij wat ons betreft iemand om rekening mee te houden. De Ronde van Italië staat vandaag ook stil bij het overlijden van Michele Scarponi. De Mortirolo, die werd beklommen tijdens de laatste Giro-ritzege van de Italiaan, zal worden omgedoopt tot de Scarponi-klim.

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 16 volgens Cycling Story:
***** Nibali
**** Quintana, Dumoulin
*** Zakarin, Landa, Pinot
** Yates, Pozzovivo, Kruijswijk, Mollema
* Rolland, Formolo, Konrad, Cataldo, Costa