Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 15 Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 15

Lang leve de Giro d’Italia! Vanaf 5 tot en met 28 mei kunnen we weer volop genieten van de prachtige Ronde van Italië. Het is een speciale editie, want de Giro wordt voor de honderdste keer verreden. Een fantastisch jubileum! Cycling Story volgt alles op de voet en blikt dagelijks vooruit naar de rit die komen gaat. Vandaag: etappe 15.

Vlak voor de rustdag staat er een typische overgangsetappe op het programma. De vroege vlucht zal zeer waarschijnlijk de zegen krijgen om onderling uit te maken wie aan de haal gaat met de winst. Op de beklimmingen van de tweede en derde categorie zullen de verhoudingen in de kopgroep al duidelijk worden. De beslissing valt vervolgens op een steile helling (max. 12%) van iets meer dan een kilometer. Eenmaal boven wachten er resteren er nog 3,5 kilometers, die voornamelijk bergafwaarts gaan. We houden dus rekening met een solist. Mannen als Giovanni Visconti (Team Bahrain-Merida), Davide Villella (Cannondale-Drapac) en Rudy Molard (FDJ) zouden deze rit wel eens aangestipt kunnen hebben.

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 15 volgens Cycling Story:
***** Visconti
**** Villella, Molard
*** Polanc, Fraile, Petilli
** Conti, Janse van Rensburg, Rosa, Sanchez
* Bilbao, Firsanov, Rodriguez, Herrada, Senni