Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 14 Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 14

Lang leve de Giro d’Italia! Vanaf 5 tot en met 28 mei kunnen we weer volop genieten van de prachtige Ronde van Italië. Het is een speciale editie, want de Giro wordt voor de honderdste keer verreden. Een fantastisch jubileum! Cycling Story volgt alles op de voet en blikt dagelijks vooruit naar de rit die komen gaat. Vandaag: etappe 14.

Korte bergetappe komen steeds vaker voor in grote rondes. Met 131 kilometer is dit de kortste rit in lijn, maar saai zal het zeker niet worden. Het zal vanaf kilometer 0 een gevecht worden om mee te zitten in de juiste ontsnapping. Avonturiers met klimmersbenen hopen in de eerste 120 vlakke kilometers genoeg marge te pakken om de favorieten voor te blijven op de slotklim van elf kilometer. Met name door de steilte in het tweede gedeelte van de col (max. 13%) is een ruime voorsprong geen overbodige luxe voor de koploper(s). Bovendien zal Team Movistar het tempo vanaf de voet waarschijnlijk extreem omhoog gooien om kopman Nairo Quintana een aanval te laten plaatsen op leider Tom Dumoulin (Team Sunweb). Wij geven het voordeel daarom aan de klassementsmannen.

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 14 volgens Cycling Story:
***** Quintana
**** Pinot, Dumoulin
*** Nibali, Mollema, Pozzovivo
** Landa, Rolland, Yates, Jungels
* Amador, Zakarin, Woods, Konrad, Hermans