Jurgen Van den Broeck (34) na dit seizoen wielrenner af Jurgen Van den Broeck (34) na dit seizoen wielrenner af

Jurgen Van den Broeck (34) zet na dit seizoen een punt achter zijn profcarrière. De Belg, die momenteel Steven Kruijswijk ondersteunt in de Giro d’Italia, wil voorkomen dat komend jaar ‘het jaar teveel’ wordt. Hij had nog een contract tot eind 2018 bij Team LottoNL-Jumbo.

,,Ik luister naar de signalen van mijn lichaam’’, zegt Van den Broeck. ,,Je kunt de wielersport alleen bedrijven aan honderd procent. Het valt me alsmaar zwaarder om dat te bereiken en ik heb er steeds meer moeite mee om er veel voor van huis te zijn.’’

Tour de France

Van den Broeck debuteerde in 2004 bij de profs. In veertien seizoen kwam hij uit voor onder meer Discovery Channel, het Belgische Lotto en Katusha. Hij werd de nummer drie in het eindklassement van de Tour de France 2010 na schorsingen van Contador en Menchov.