Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 13 Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 13

Lang leve de Giro d’Italia! Vanaf 5 tot en met 28 mei kunnen we weer volop genieten van de prachtige Ronde van Italië. Het is een speciale editie, want de Giro wordt voor de honderdste keer verreden. Een fantastisch jubileum! Cycling Story volgt alles op de voet en blikt dagelijks vooruit naar de rit die komen gaat. Vandaag: etappe 13.

Biljartvlak. Dat is de enige passende beschrijving voor het profiel van etappe 13. Een massasprint lijkt niet te voorkomen. Zeker omdat dit de allerlaatste rit voor de spurters is. Krijgen we nog één keer vuurwerk te zien van de snelheidsduivels? Wij van Cycling Story achten deze kans bijzonder groot en zetten ons geld op Fernando Gaviria (Quick-Step Floors). De Colombiaanse debutant heeft al drie etappes op zijn naam gezet en gezien zijn supervorm ligt een vierde overwinning in het verschiet.

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 13 volgens Cycling Story:
***** Gaviria
**** Mareczko, Bennett
*** Greipel, Ewan, Modolo
** Bauhaus, Stuyven, Ferrari, Gibbons
* Sbaragli, Selig, Edmonson, Richeze, Battaglin