En dat is vier! Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) is zonder enige discussie de absolute spurtkoning van deze Ronde van Italië. De Colombiaanse topper beschikte ook in etappe 13 over het allersterkste eindschot. Gaviria moest in de laatste kilometer van ver komen, maar stoof met een zeer gewaagde manoeuvre toch nog alle concurrenten voorbij in de laatste meters.

“Het was een andere sprint vandaag en inderdaad een lastige sprint, maar dankzij mijn team lukte het mij om weer naar voren te gaan en nog een etappe te winnen. Ik ben nu de Colombiaan met de meeste ritzeges in de Giro, al betekent dat niet veel voor mij. Voor mij betekent het dat ik met een goede voorbereiding naar de Giro ben gekomen”, zei de winnaar direct na de finish.

Sam Bennett moest zich namens Bora-Hansgrohe tevreden stellen met een tweede plek, terwijl Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) een knappe derde plaats behaalde. Tom Dumoulin (Team Sunweb) kwam deze biljartvlakke rit zonder problemen door en onze landgenoot start dus ook zaterdag in de roze leiderstrui.

Giro d’Italia – Uitslag etappe 13: