Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 12 Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 12

Lang leve de Giro d’Italia! Vanaf 5 tot en met 28 mei kunnen we weer volop genieten van de prachtige Ronde van Italië. Het is een speciale editie, want de Giro wordt voor de honderdste keer verreden. Een fantastisch jubileum! Cycling Story volgt alles op de voet en blikt dagelijks vooruit naar de rit die komen gaat. Vandaag: etappe 12.

We zijn pas net over de helft, maar voor de sprinters dienen er zich eigenlijk nog maar twee kansen aan. De ploegen met een rappe man aan boord zullen deze mogelijkheden dus niet laten schieten. Fernando Gaviria, André Greipel en Caleb Ewan hebben deze Giro allemaal al minstens één rit op zak, maar de honger is niet gestild. Er zijn echter ook nog genoeg ploegen die met lege handen staan en de kaart van hun sprinter trekken. Zorgt Jakub Mareczko (Willier Triestina-Sella Italia) dan voor de eerste Italiaanse etappezege?

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 12 volgens Cycling Story:
***** Greipel
**** Gaviria, Ewan
*** Mareczko, Sbaragli, Bennett
** Stuyven, Ferrari, Modolo, Gibbons
* Selig, Battaglin, Bauhaus, Kuznetsov, Tsatevich