Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 11 Giro d’Italia 2017 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 11

Lang leve de Giro d’Italia! Vanaf 5 tot en met 28 mei kunnen we weer volop genieten van de prachtige Ronde van Italië. Het is een speciale editie, want de Giro wordt voor de honderdste keer verreden. Een fantastisch jubileum! Cycling Story volgt alles op de voet en blikt dagelijks vooruit naar de rit die komen gaat. Vandaag: etappe 11.

De 100e editie brengt een ode aan de Italiaanse wielerlegende Gino Bartali door in de elfde etappe van start te gaan in Ponte e Ema, de geboorteplaats van de drievoudig winnaar. Na het startschot zet de karavaan koers richting Bagno di Romagna. Onderweg krijgen de heren vier beklimmingen voorgeschoteld: twee van de tweede en twee van de derde categorie. Het gaat constant op en af. Wij verwachten dus een succesvolle vlucht. Simon Clarke (Cannondale-Drapac), Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice), Omar Fraile (Dimension Data), Gianluca Brambilla (Quick-Step Floors), Matteo Montaguti (AG2R-La Mondiale) en Carlos Verona (ORICA-Scott) vormen slechts enkele namen uit een uitgebreide groep die zomaar om de eer kunnen gaan strijden.

Giro d’Italia 2017 – De favorieten voor etappe 11 volgens Cycling Story:
***** Verona
**** Paterski, Clarke
*** Brambilla, Fraile, Petilli
** Montaguti, Hermans, Conti, J. Hansen
* Battaglin, Rodriguez, De Plus, Didier, Mendes